Thursday, May 12, 2011

Veckobrev vecka 20 klass 4A

Veckobrev klass 4A vecka 20

Vi är nu uppe i en ganska intensiv period med utvecklingssamtal och mycket planering för schemabrytande aktiviteter som kommer att äga rum i slutet av terminen.

Utflykten och vandringen till Rafshagen är bokad och bestämt till att äga rum den 13-14 juni, alltså måndag och tisdag sista skolveckan. Barnen har kanske redan börjat prata om tält därhemma. Vi kommer att organisera i skolan så att alla har någon att bo tillsammans med.
Andra aktiviteter som inom kort dyker upp är: Hälsovecka, Kanotenjoggen, Skolgårdensdag och Kanotens långvandring. Mer information om detta när vi närmar oss.

Ulrika som är lärarstudent kommer att avsluta sin praktikperiod nu på måndag och Sharon från Holland slutade i onsdags.

På fredag anordnar elevrådet på skolan ett ”talangevent”. Kul sak som skapar glädje och gemenskap på skolan. Många i klass 4A är involverade som organisatörer.

På matematiken har vi börjat med arbetsområdet geometri. Ett uppskattat arbetsområde. I veckan fick eleverna en praktisk hemläxa att utföra.

På NO ska vi börja med teknik. Vi kommer att prata om uppfinningar som har påverkat och förändrat våra liv. Vi kommer också att lära oss om konstruktion och bygga egna broar. En liten tävling kommer att äga rum om vem som kan konstruera den mest hållbara bron utav papper.

Läxor vecka 20:
Svenska: läsning till tisdag
Matematik: stencil till onsdag
Engelska: Text ”A hobby…” till onsdag. Viktigt att träna på att läsa texten med bra flyt!
Engelska: Glosor till fredag

1 comment:

Anonymous said...

Mackan jag är inne nästan varje skoldag men det kommer aldrig nåt nytt. DU sa att du höll på att uppdatera mycket men det blir inte så mycket som du sagt. Ville bara säga det sandwich!
Mvh/ Anonym